Over mij

Als je mijn fotoboeken van vroeger ziet, loop ik op 90% van de foto’s verkleed rond. Prinsessenjurkjes, tutu’s, glitterhakken; je kon me erin uittekenen. Disneyprinses worden, was de ultieme droom.  

Mijn eerste musical, ik weet het nog zo goed; The sound of Music in het Efteling Theater. Toen moeder overste Climb every mountain zong, wist ik: “dit wil ik”.

In 2012 speelde ik in de voorstelling Ratti van Bo!nk Theaterproducties in Zeist. Dat smaakte naar meer en in 2013 werd ik aangenomen op de vierjarige musicalopleiding Muzt in Sneek. Bij de leukste amateur musicalopleiding die er bestaat onder de bezielende leiding van Irene Martin, werden in mijn laatste twee jaar de mooie rollen Ariel en Mary Poppins aan me toevertrouwd.

Op mijn zestiende vertrok ik naar Antwerpen voor een jaar 7Mus aan de Kunsthumaniora. Een fantastische opleiding waarin je wordt voorbereid op de doorstroom naar alle gerenommeerde musicalopleidingen die Nederland en BelgiĆ« rijk is. Met dit diploma op zak, kwam een droom uit en werd ik aangenomen op de Frank Sanders Akademie in Amsterdam, waar ik in juli 2021 succesvol afstudeerde. 

In 2022 mijn professionele theaterdebuut in de musical 100% Coco van Morssinkhof Terra Theaterproducties. Voor mijn rol werd ik door de Stichting Musical Awards genomineerd als Aanstormend Talent. Een mooiere start kun je je niet wensen!

Dromen?

Vaak wordt aan me gevraagd; wat is je grote droom? Waar zou je echt graag in willen spelen? Nou de droom om op het toneel te mogen staan, is gewoon al echt uitgekomen. Familiemusicals, zoals 100% Coco, zijn heerlijk! En onder leiding van Jon van Eerd het vak komedie leren kennen en mensen daarmee een onvergetelijk leuke avond bezorgen is magisch! Zoals afgelopen seizoen met een fantastische rol in de Komedie over een bankoverval (West End hit). Genoten! Nu op naar nieuwe avonturen!

Verder nog:

Geboortedatum: 18 oktober 1999

Lengte: 1.64

Kleur haar: donkerblond

Kleur ogen: blauwgrijs

Talen: Nederlands, Engels, Fries, (Duits)

Zangstem: sopraan