Groeien..

Vandaag een stap gezet. Om eerlijk te zijn, vond ik het best moeilijk om een keuze te maken. Dit jaar heb ik naast mijn werk bij het fantastische Pretpakhuis, mooie opdrachten mogen doen, zoals “Bovenkamers”, jurylid bij Sjong en “De ontdekking van de centrale markthal”. Maar hoe pak je het aan? Via een verloningsbedrijf een factuur sturen? Of als zelfstandige? En in het laatste geval zijn er ook weer allemaal (lastige) keuzes. Na veel speurwerk en navraag bij collega ondernemers vandaag de stap gezet in deze ontdekkingsreis! Kleine meisjes worden groot! Ik hoop dat ik heel veel mooie opdrachten mag gaan doen!

Sjong 2023

Gisteravond enorm genoten van Sjong! Het liedfestival voor jong talent in Friesland. Nadat ik als 13 jarige Sjong won, was ik dit jaar gevraagd om deel te nemen in de jury. Wat een eer en wat was het leuk!! 6 geweldige finalisten stonden gisteren in de Neushoorn in Leeuwarden voor een volle zaal hun prachtige Friese liederen te performen. De winnaar van Sjong 2023 is Dani Jellesma, met een heel persoonlijk nummer, recht uit het hart. Van harte Dani!! Tijdens dit tienjarige jubileum van Sjong traden oud winnaars nog eens op met hun nummer van toen. Hieronder Fiel my goed. Op de piano de fantastische Paul Horjus (met dank aan Marrit de Schiffart voor het beeldmateriaal)

Over eindigen en beginnen..

De afgelopen twee maandagen mocht ik aanwezig zijn bij het persmoment van Een komedie over een bankoverval; de nieuwe productie van Jon van Eerd en bij Bovenkamers; de nieuwe Nederlandse musical van Musicalopera Theaterproducties. Een mega besef moment. Ik heb gewoon tot voorjaar 2024 weer werk in het theater. In een nieuwe musical en in een WEST END hit. Super veel zin in! Maar eerst ontzettend genieten van de laatste keren Zo vader zo zoon, vandaag de tweede voorstelling in het Delamar! Ook zoiets, in het DELAMAR! Dat is toch fantastisch!

Thuis zijn

Het is vakantie, volgende week mogen we het theater weer in. Afgelopen weken ben ik op mijn drie plekken thuis geweest. Samen met mijn huisgenootje Irene in Amsterdam, bij mijn vriend Jan in Groningen en bij mijn ouders thuis in Friesland. Bij mijn ouders thuis zijn er altijd van die momenten dat we heerlijk musicalnummers zingen, met de muziek lekker hard, Ollie (de golden retriever) die er altijd doorheen banjert en mijn moeder die (stiekem) filmt. Hier zo’n momentje in beeld:

Goed ontvangen

Zo vader zo zoon is heel goed ontvangen door de pers! Heel blij mee. Het allermooist zijn de reacties uit het publiek, de harde lachsalvo’s, de lieve berichtjes na een voorstelling. Ik voel me zo ontzettend bevoorrecht! Kom maar op met de tour…